1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.
2. Vei vannfasen i en gryte.
3. Vei fettfasen i en annen gryte.
4. Varm de to fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.
5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 40 grader settes fettfasen på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60 grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75 grader C.
6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.
7. Avkjøl nå til romtemperatur uten omrøring.
8. Tilsett sluttfasen, og rør til alt er blandet godt sammen
9. Kremen kan ev blendes for et glattere resultat.
10. Hell kremen over på ønsket emballasje, velg gjerne en flaske med pumpe.
Tabell blandingsforhold for å oppnå faktor 10-30:
Faktor
|
Tiosol
|
Olie/creme
|
Faktor 10 |
10 ml/g |
90 ml/g |
Faktor 15 |
15 ml/g |
85 ml/g |
Faktor 18 |
18 ml/g |
82 ml/g |
Faktor 20 |
20 ml/g |
90 ml/g |
Faktor 25 |
25 ml/g |
75 ml/g |
Faktor 30 |
30 ml/g |
70 ml/g |