Solkrem

Solkrem med naturlig, fysisk solfilter, faktor 13. Kremen forebygger uttørking og holder huden myk og smidig. Velegnet til alle hudtyper.

  • 250 ml
  • 30-60 minutter
  • 24 måneder

 
 

Vannfase  
142 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
18 gr  MF fett
2 ml  Natriumbenzoat
   
Fettfase  
6 gr VE fett
3 gr Lanettevoks
5 ml E-vitamin
50 ml Mandelolje kaldpresset
5 ml Squalane
   
Sluttfase  
50 ml  Tiosol
1-2 ml (20-40 dråper) Valgfri eterisk olje eller duftolje
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Deigskrape
1 stk Visp
1 stk Opphellingspose
1 stk  Stavmikser

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei vannfasen i en gryte.

3. Vei fettfasen i en annen gryte.

4. Varm de to fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.

5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 40 grader settes fettfasen    på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60 grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75 grader C.

6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.

7. Avkjøl nå til romtemperatur uten omrøring.

8. Tilsett sluttfasen, og rør til alt er blandet godt sammen

9. Kremen kan ev blendes for et glattere resultat.

10. Hell kremen over på ønsket emballasje, velg gjerne en flaske med pumpe.

Tabell blandingsforhold for å oppnå faktor 10-30:

Faktor

Tiosol

Olie/creme

Faktor 10 10 ml/g 90 ml/g
Faktor 15 15 ml/g 85 ml/g
Faktor 18 18 ml/g 82 ml/g
Faktor 20 20 ml/g 90 ml/g
Faktor 25 25 ml/g 75 ml/g
Faktor 30 30 ml/g 70 ml/g
RÅVARER

 
 

Vannfase  
142 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
18 gr  MF fett
2 ml  Natriumbenzoat
   
Fettfase  
6 gr VE fett
3 gr Lanettevoks
5 ml E-vitamin
50 ml Mandelolje kaldpresset
5 ml Squalane
   
Sluttfase  
50 ml  Tiosol
1-2 ml (20-40 dråper) Valgfri eterisk olje eller duftolje
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Deigskrape
1 stk Visp
1 stk Opphellingspose
1 stk  Stavmikser
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei vannfasen i en gryte.

3. Vei fettfasen i en annen gryte.

4. Varm de to fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.

5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 40 grader settes fettfasen    på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60 grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75 grader C.

6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.

7. Avkjøl nå til romtemperatur uten omrøring.

8. Tilsett sluttfasen, og rør til alt er blandet godt sammen

9. Kremen kan ev blendes for et glattere resultat.

10. Hell kremen over på ønsket emballasje, velg gjerne en flaske med pumpe.

Tabell blandingsforhold for å oppnå faktor 10-30:

Faktor

Tiosol

Olie/creme

Faktor 10 10 ml/g 90 ml/g
Faktor 15 15 ml/g 85 ml/g
Faktor 18 18 ml/g 82 ml/g
Faktor 20 20 ml/g 90 ml/g
Faktor 25 25 ml/g 75 ml/g
Faktor 30 30 ml/g 70 ml/g
Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 65,00

kr 49,00

kr 59,00

kr 72,50

kr 79,00

kr 48,00

kr 99,00

kr 445,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×