Helende salve

Dette er en drøy og beskyttende salve med et høyt innhold av essensielle fettsyrer og sheasmør, som beskytter, nærer og gjør huden myk og smidig. Inneholder ingredienser som lindrer og heler tørr og skadet hud. Passer til alle hudtyper.

  • 200ml
  • 30- 60 minutter
  • 24 måneder
Vannfase  
50 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
2 gr Allantoin
2 ml Natriumbenzoat
   
Fettfase  
50 gr Lanolin
25 ml Hampolje
50 gr Sheasmør økologisk
   
Sluttfase  
10 ml  Edelweissekstrakt
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei demineralisert vann og allantoin i en gryte. Rør om og la blandingen stå i ca 15 min. 

3. Tilsett natriumbenzoat.

4. Vei fettfasen i en gryte.

5. Varm opp begge fasene under omrøring til 75 grader og ta grytene av varmen.

6. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50 grader setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60  grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75 grader er nådd.

7. Hell fettfasen over vannfasen i en tynn stråle under omrøring.

8. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

9. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

10. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

RÅVARER
Vannfase  
50 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
2 gr Allantoin
2 ml Natriumbenzoat
   
Fettfase  
50 gr Lanolin
25 ml Hampolje
50 gr Sheasmør økologisk
   
Sluttfase  
10 ml  Edelweissekstrakt
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

2. Vei demineralisert vann og allantoin i en gryte. Rør om og la blandingen stå i ca 15 min. 

3. Tilsett natriumbenzoat.

4. Vei fettfasen i en gryte.

5. Varm opp begge fasene under omrøring til 75 grader og ta grytene av varmen.

6. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50 grader setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60  grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75 grader er nådd.

7. Hell fettfasen over vannfasen i en tynn stråle under omrøring.

8. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

9. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

10. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 58,00

kr 49,00

kr 157,00

kr 106,00

kr 89,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×