Fotsalve

Mykgjørende og lindrende salve til tørre føtter som også virker på ekstra tørr hud og sprukne heler.

  • 300ml
  • 30- 60 minutter
  • 24 måneder
Vannfase  
40 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
40 ml Aloe vera juice
   
Fettfase  
100 gr Lanolin
50 gr Sheasmør økologisk
70 ml Tistelolje øko
   
Sluttfase  
4 ml  Benzoetinktur
10 ml Panthenol
2 ml Eterisk olje eller duftolje (etter eget ønske)
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

Vannfase

2. Vei opp vannfasen i en gryte. 

Fettfase

3. Vei opp fettfasen i en annen gryte.

Emulgering

4. Varm begge fasene opp til 75° C og ta grytene av varmen.

5. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50° C setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60° C, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75° C er nådd.

6. Hell vannfasen over fettfasen i en tynn stråle under omrøring.

7. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

Sluttfase

8. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

RÅVARER
Vannfase  
40 ml Demineralisert vann (ev kokt avkjølt)
40 ml Aloe vera juice
   
Fettfase  
100 gr Lanolin
50 gr Sheasmør økologisk
70 ml Tistelolje øko
   
Sluttfase  
4 ml  Benzoetinktur
10 ml Panthenol
2 ml Eterisk olje eller duftolje (etter eget ønske)
   
Redskaper  
2 stk Gyter
1 stk Vekt
1 stk Termometer
1 stk  Måleskjesett
1 stk Spiralvisp
1 stk Opphellingspose
SLIK GJØR DU DET

1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.

Vannfase

2. Vei opp vannfasen i en gryte. 

Fettfase

3. Vei opp fettfasen i en annen gryte.

Emulgering

4. Varm begge fasene opp til 75° C og ta grytene av varmen.

5. Begynn med å varme vannfasen. Når vannfasen har nådd ca 50° C setter du fettfasen på varmen. Fettfasen tas av varmen ved ca 60° C, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til 75° C er nådd.

6. Hell vannfasen over fettfasen i en tynn stråle under omrøring.

7. Avkjøl til romtemperatur under omrøring.

Sluttfase

8. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen

9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.

 

Produkter i oppskriften

Antall er foreslått ihht. oppskriften, men kan justeres før ingrediensene kjøpes.

kr 157,00

kr 89,00

kr 89,00

kr 62,00

kr 69,00

kr 65,00

Antall produkter:
Sum:
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×