1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.
2. Bland kakaosmør, vegetal og bivoks i gryten og smelt på svak varme.
3. Ta det av varmen og la det avkjøle et par minutter.
4. Tilsett langsomt sulfat og rør godt med en spiralvisp (rør fra side til side, og ikke opp og ned, for å unngå å piske lurt i massen). Skiller massen seg kan den varmes lett opp igjen og røres grundigere. Fortsett omrøringen til konsistensen er som tykk mayonais.
5. Tilsett ev eterisk olje/duftolje og farge dersom du ønsker det.
Eksempel på former
6. Fyll massen i små såpeformer. Trykk massen godt ned i formene for å unngå at det kommer lufthuller i dem. Sett dem på kjøl et par timer, så er de lettere å få badesmelterne ut av formen.
7. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt massen ut som småkaker på et bakepapir.
8. Lag små "kjøttboller" med en våt spiseskje i en våt hånd.