1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.
2. Vei vannfasen i en gryte.
3. Vei fettfasen i en annen gryte.
4. Varm de to fasene opp til 75 grader og ta grytene av varmen.
5. Start med å varme vannfasen. Når vannfasen er ca 50 grader settes fettfasen på. Fettfasen tas av varmen ved ca 60 grader, da temperaturen stiger veldig fort. Heretter settes fettfasen kortvarig av og på varmen til den er nådd 75 grader C.
6. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører fra side til side, ikke opp og ned, for å unngå å piske luft inn i kremen.
7. Rør til temperaturen er 60 grader.
8. Avkjøl nå til 40 grader uten omrøring, og rør deretter lett før den avkjøles til romtemperatur.
9. Tilsett sluttfasen, og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen
10. Hell kremen over i de krukkene som du ønsker å bruke.