1. Skåld eller spit av grytene og redskapene du skal bruke.
2. Vei vannfasen i en gryte.
3. Vei fettfasen i en annen gryte.
4. Varm de to fasene opp til 75 grader under omrøring, ta så grytene av varmen. Mål temperaturen i midten av vesken, og vær oppmerksom på at fettfasen blir veldig fort varm.
5. Hell deretter fettfasen over i vannfasen i en tynn stråle, samtidig som du rører. Unngå å piske luft inn i kremen.
6. Rør til temperaturen er 60 grader.
7. Avkjøl nå til 40 grader uten omrøring, og rør deretter lett før den avkjøles til romtemperatur.
8. Ved 25 grader kan det tilsett ev virkestoffer og duft, rør da forsiktig til alt er blandet godt sammen.
Forslag til virkestoff som kan tilsettes: fuktkompleks, granatepleolje, e-vitamin eller squalan.
9. Hell kremen over i de krukkene du ønsker å bruke.
10. Skyll redskapene i kaldt vann før oppvask, ellers vil benzylakoholen feste seg.